Lørdag 25 Mai
Kl. 11:00 - 14:00
Generasjonslekene Askøy 2024
Liker du lek, moro og møter på tvers av generasjoner? Da bør du allerede nå holde av datoen lørdag 25. mai og bli med oss på en gøy dag med Generasjonslekene Askøy 2024.Vi gjentar suksessen, bli med på festen!

Vi gjentar suksessen!

I 2023 arrangerte Askøy Frivilligsentraler i samarbeid med Kleppestø Senter og lokale frivillige lag/foreninger Generasjonslekene for aller første gang. Det ble uten tvil en stor suksess hvor samtlige var samstemte i at; Dette må vi gjøre igjen! Fjorårets Generasjonsleker på Askøy var en innholdsrik dag fylt med lekende og smilende barn, foreldre, besteforeldre og oldeforelder. I løpet av dagen gjennomførte minst 84 lag aktivitetsløypen som bestod i all hovedsak av fysiske aktiviteter som absolutt ALLE kunne delta på.

Generasjonslekene er et spennende og flott konsept som gir rom for samhandling mellom alle aktører i Kommunen, hvor samarbeid mellom kommune og frivillighet er i fokus. Det er også et arrangement som bidrar til mangfold og inkludering på tvers av generasjoner og kulturer. Med støtte i fra Senteret for et aldersvennlig Norge er vi glade for å kunne invitere til Generasjonslekene Askøy 2024.

Hva er Generasjonslekene?

Generasjonsleken er et internasjonalt konsept som har vært arrangert over hele verden, med sin opprinnelse i fra Nederland. Målet er å skape gode møter på tvers av generasjoner, og at dagen skal fylles opp av gøye aktiviteter som inviterer til lek og moro for alle. Ved å delta på Generasjonslekene kan du teste ut ulike aktiviteter sammen med laget ditt på tvers av generasjoner. Det blir satt opp en enkel aktivitetsløype som passer for alle aldre, uten at det stilles krav til verken treningstøy eller at du er i toppidrettsform. Aktivitetene er i hovedsak fysiske, men lavterskel slik at alle får muligheten til å delta uansett fysiske forutsetninger. Alle lag som stiller skal bestå av minst to generasjoner, og det er bare til å møte opp for å delta. Generasjonslekene er en dag hvor barn, foreldre, besteforeldre og oldeforeldre arbeider som team og deltar på aktivitet sammen, men det trenger på ingen måte være et familielag. Her kan man invitere med seg de en måtte ønske enten det er en god nabo, leietager, kollega eller studievenn.

I et aldersvennlig Norge skal det være møteplasser og arenaer der alle generasjoner kan møtes gjennom ulike aktiviteter. Ved å legge til rette for at Generasjonslekene kan arrangeres i enda flere norske byer og tettsteder, ønsker vi å bidra til nettopp dette. Vi er veldig glade for at akkurat Askøy er med, Anne Berit Rafoss fra Senter for Aldersvennligsamfunn.

Under fjorårets Generasjonsleker fikk både de små, store og grå testet sine kunnskaper med quiz, konkurrere i hvem som var raskest med rullator og finne ut hvem som var mest treffsikker med badminton, håndball og pil, og mye mer moro! Hvilke aktiviteter det blir i år vet vi ikke enda, men vi kan GARANTERE at det blir en dag full av smil, latter og gode møter mellom mennesker.

Hold av datoen og bli med oss på en aktiv dag på tvers av generasjoner som er underholdende og moro for deltakere i alle aldre. Og du? Det er helt GRATIS å bli med. De eneste du trenger å gjøre er å sette sammen et lag bestående av minst to generasjoner og møte opp på takterrassen til Kleppestø Senter mellom kl. 11 -14, lørdag 25.mai 2024.

Vi sees!


2024 © Herdla Frivilligsentral