Generasjonslekene 2023 kommer til Askøy!

Lørdag 26. august omvandles parkeringen foran Kleppestø Senter fra en asfaltpark til en arena for lek og moro for alle generasjoner! Gå ikke glipp av en flott dag , bli med oss på festen.

Generasjonslekene Askøy 2023

For første gang skal vi arrangere Generasjonslekene på Askøy og vi håper Askøyværinger fra nord til sør er klar for å bidra til god stemning og tidenes folkefest.

Generasjonslekene er et arrangement med aktiviteter som bidrar til mangfold og inkludering på tvers av generasjoner hvor frivilligheten i samarbeid med kommunen står i sentrum. Aktivitetene er i hovedsak fysiske, men er slik at alle skal kunne delta – uansett fysiske forutsettinger.
Lagene som stiller skal ha minimum to generasjoner, men det trenger på ingen måte å være et "familielag". Her kan man invitere med seg en god nabo eller studievenner.

Det er Senteret for et aldersvennlig Norge og Norges Frivilligsentraler som har invitert landets kommuner og frivilligsentraler til å søke om å få hjelp og støtte til planleggingen av en ny runde med Generasjonslekene i 2023.

Hva er Generasjonslekene?
Generasjonslekene er først og fremst lek og moro på tvers av generasjoner. Det er folkehelse, bruk av nærmiljø og frivillige. Det er en mulighet til å skape entusiasme og samhørighet og har vist seg å være vellykket mange steder i verden.
Arrangementet avholdes i byer og større og mindre tettsteder verden over, og bidrar også til at det knyttes kontakt blant arrangører på tvers av landegrenser.
Det er den ideelle stiftelsen «Generation Games» som står bak konseptet.

Aktivitetene er lokalt tilpasset, men er i hovedsak fysiske med ulike former for ballspill, treningsformer og idretter. Men kan også inkludere aktiviteter som sjakk og quiz.
Antall aktiviteter kommer an på hvilke lag, foreninger og samarbeidspartnere man får med seg. Det viktigste er at dette skal være noe for alle, uansett hvilken fysisk form de er i.
Lagene skal ha minimum to generasjoner med, og de trenger ikke å være i familie. De kan også bestå av naboer, venner, studenter og lærere og så videre.

Eksempler på ulike leker kan være: Ulike ballspill som fotball, håndball, volleyball, basket, bordtennis, bandy, boccia og stigegolf. Andre eksempeler på aktiviteter kan være ringspill, tautrekking, quiz, badminton, sjakk, sykling, roing, lengdehopp og høydehopp. 


Vi ønsker DEG med på laget! 😍🫵🤝 
For å kunne skape en folkefest til glede for ALLE innbyggere på Askøy er det ingen tvil om at samhandling er veien til mål. 
Vi håper og tror at flere engasjerte innbyggere, frivillige lag og foreninger og næringsliv ønsker å være en bidragsyter til en dag full av lek, moro, mangfold, inkludering på tvers av generasjoner og møte mellom mennesker!


Bli med oss som arrangør, frivillig eller aktivitør? Vi hører gjerne i fra deg.
Ta kontakt med daglig leder Herdal Frivilligsentral Tina Dale: tina.dale@askoy.kommune / 48 88 33 72


2024 © Herdla Frivilligsentral