Sommerleir med BUA og Herdla Museum

Det ble virkelig full rulle med masse glade barn og unge på sommerleir ute på Herdla siste uken i juni. Flotte dager med lek, læring, nye vennskap og moro oppsummere uken kort.

En fantastisk uke på Herdla med barn og unge på sommerleir er over for denne gang. Fra mandag 26.juni til fredag 30.juni arrangerte BUA Herdla, BUA Kleppestø og Herdla Museum gratis sommerleir for ban/unge mellom 10 -14 år.

Selv om meteorologenes spådommer så noe dystre ut til å begynne med, ble dagene likevel fylt med solskinn og varme. Herdla fikk virkelig vist seg på sitt beste denne uken, til stor glede for oss alle.

I alt var 25 barn og unge påmeldt, og som ekstra hjelp hadde vi med oss fem flotte unge voksne fra Introduksjonsprogrammet som aktivitetsledere. 

Faktaboks:
BUA-ordningene på Askøy driftes av Askøy Frivilligsentraler. BUA Herdla ligger innunder Herdla Frivilligsentral.
BUA Herdla er en selvbetjent utlånssentral og var den tredje selvbetjente BUA som åpnet i Norge!
Les mer om BUA Herdla ved å klikke her!


Lek og læring går hånd i hånd

Herdla er et eldorado for både lek og læring i naturen, og er på mange måter Askøys egen lille naturperle. Det er også et sted med mye historie særlig fra norsk krigstid, og det finnes flere spor av en svunnen tid over hele øyen. 

Viste du for eksempel at i 2015 ble Herdla kåret til det mest attraktive friluftsområdet i Hordaland, og at Herdlavalen er en av de mest besøkte turstedene på Askøy? Herdla særpreges av et flott landskap og en nærhet til sjøen fra alle kanter.

Herdlavalen er en stor strandslette som er helt enestående på våre kanter, og er også perfekt for alle som er interessert i fugleliv. Herdlavalen har  lenge vært regnet som en av de viktigste lokalitetene for fuglelivet i Vestland, og har status som naturreservat.

Full rulle hele uken

Solen varmet godt på vår første dag ute på Herdla som vi tilbrakte rundt om på Fortet. Turen gikk først til den "hemmelige stranda" hvor vi hadde konkurranse om å finne rullesteinen som så mest ut som et egg. 

Det kom inn mange flotte steiner, men det var kun en som kunne stikke av med premien og sole seg i glansen med sommerleirens fineste steinegg. Turen gikk deretter videre til minnesmerket for De Zee Ploeg forliset hvor vi tok oss en liten matpause. 

Videre spaserte vi kystveien ned til torpedobatteriet hvor Gunnar ved Herdla museum fortalte oss om den spennende krigshistorien til Herdla Fort. Vi fikk en flott omvisning inne i torpedobatteriet  og barna fikk utforske de hemmelige, mørke tunnelene. Noen synes nok det var litt skummelt, men også veldig spennende. 

På tirsdagen tok vi turen ned til naustet og hadde med oss masse gøy krabbefiskeutstyr i fra BUA Herdla. Det ble en flott dag med lek og læring i fjæra, og stor fangst av både krabber og ulike småfisk. 

Det ble en spennende utflukt til vakre Skarvøyna vår tredje dag, og Gunnar og Lars ved museet var kaptein på hver sin båt. Peter ved kaféen i museet ble med som grillmester og serverte deilige "hot dogs" til alle! 

På Skarvøyna fikk de som ønsket testet fiskelykken, og jammen fikk vi litt fangst også. En fin torsk og to flotte lyr ble med noen av barna hjem. Det ble også tid til å utforske den nye flotte gapahuken og området før vi måtte vende snuten hjemover igjen. 

Konkurranse og bading

Konkurranseinstinktet var virkelig på topp da vi på torsdagen inviterte til Herdla sommerleir olympiske leker. Barna ble delt opp i fem lag som til sammen skulle konkurrere i 4 ulike aktiviteter.

Stemningen var til å ta og føle på når de skulle gjennomføre både takrenneløp med tennisballer, krokket, hesteskokasting og puslespill. Det var mye latter og god stemning, og noe skulle nok ønske at de hadde brukt fritiden sin til å øve på hesteskokasting. For det var de alle enige om; at det ser lettere ut enn det er!

Etter å ha fullført lekene tok vi oss en tur bort til krateret for å spise lunsj, før vi avsluttet dagen med  O-løp med rebus på fortet og kåring av dagens vinnerlag.

Det var tett i teten, men tilslutt var det "Smarties" som stakk av med seieren og kunne kalle seg vinneren av Herdla sommerleir sine olympiske leker 2023! Ved premieutdeling var det vinnerlaget som først fikk velge seg en premie, men alle som deltok fikk selvsagt også en premie for god innsats.   

Sommerleiren siste dag ble tilbrakt med utflukt til Herdlavalen og Paddehola. Det var mange som hadde gledet seg hele uken til de endelig kunne få bade, og det tok ikke lang tid før samtlige hadde tatt seg en dukkert. 

Etter lunsj viste Gunnar oss vei for å utforske en spennende og mørk tunnel. Heldigvis hadde vi lys fra mobilene og alle var tøff nok til å bli med gjennom minst en gang! 

Det at tiden går fort når man har det gøy har vi erfart denne uken, og etter utforskningen var det på tide å komme oss tilbake. Vi tok turen innom fugleobservasjonstårnet, før vi gikk opp til Museet hvor alle fikk velge seg hver sin is.  En sliten, men lykkelig gjeng, kunne meddele at de har hatt det tipp topp hele uken, og det har jaggu meg vi også! 

Lyst til å se bilder/filmer fra vår flotte Sommerleir med BUA og Herdla Museum?

Se video fra mandagen ved å klikke her.

Se video fra tirsdag ved å klikke her.

Se video fra onsdag ved å klikke her.

Se video fra torsdag ved å klikke her: 

Se video fra fredag ved å klikke her:



Tusen takk til Vestland Fylkeskommune og Askøy Kommune for tilskudd til gjennomføring av gratis aktiviteter for barn og unge! 

2024 © Herdla Frivilligsentral